Een prachtige rit!


Afgelopen zondag reden weer prachtige aanspanningen mee in de kastelenrit welke jaarlijks georganiseerd wordt door menvereniging In de Reep’n Vorden e.o..

Het was de 39e editie in het 40 jarig bestaan van deze verenging en zoals we inmiddels gewend zijn weer prima georganiseerd.

Na de jurering op de weide bij Kasteel Vorden vertrokken om 10.00 uur 56 aanspanningen voor een tocht langs Kasteel Den Bramel en landgoed het Enzerinck naar kasteel de Wildenborch. Hier werd een stop gehouden en werden de deelnemers door leden van de folkloristische dansgroep de Knupduukskes van een drankje voorzien. 

Vervolgens ging de stoet richting Kasteel de Wiersse en werd daarna het grondgebied van de gemeente Bronckhorst verlaten om bij de Orangerie van kasteel Ruurlo de middagstop te houden. Hier waren mede door het prachtige weer veel toeschouwers naar toe gekomen om de unieke aanspanningen met de bijpassende kledij van de deelnemers te bewonderen. Velen maakten gebruik van de mogelijkheid om meer te weten te komen van de rijtuigen en de kleding. Een speaker gaf uitleg.

Om 13.15 uur vertrok de stoet weer. Nu ging het via de Vordenseweg en de Formerhoekweg langs kasteel het Onstein en kasteel Kieftskamp naar de Waarlerweg in Vorden. Hier werden de rijtuigen op nummervolgorde geplaats als voorbereiding op het traditionele defilé door het dorp Vorden. 

Dit defilé was ook dit jaar weer het hoogtepunt van de dag. Onder groot applaus werden de aanspanningen door de Dorpsstraat begeleid richting Hotel Bakker. Hier stond Frank Dekker, bestuurslid van In de Reep’n op een prachtige Jachtwagen om uitleg te geven van alles wat voorbij kwam. Opvallend was dat alle terrassen vol zaten en er weer een enorm aantal toeschouwers waren. 

Op de Kasteelweide vond vervolgens de prijsuitreiking plaats. 

De beker voor de CTA rubriek 1 werd gewonnen door de fam. Heres uit Toornwerd, 2e in deze rubriek werd de fam. Schalkers uit Bant.

In de CTA rubriek 2 waren de dames Boonenberg de enige deelnemers en zij wonnen dan ook de 1ste prijs.

De In de Reep’n trofee werd gewonnen door de heer Plevier uit Hengelo (Gld) en de gemeente beker voor het schoonste geheel van de gehele dag was voor dhr. Broekhuis uit Markelo met een 4 span KWPN-ers en een Built-up-Break rijtuig.

Het publiek kon in de loop van de dag ook haar voorkeur kenbaar maken; zij hebben massaal gekozen voor de aanspanning van de fam. Huiskes uit Beuningen. Zij reden met een prachtige Kaasbrik getrokken door 2 tinkers. De fam. Huiskes kreeg dan ook de publieksprijs.

Menvereniging In de Reep’n kan terug zien op een geslaagde dag en zal volgens voorzitter Johan Heuvelink volgend jaar bij de 40ste rit nog een extra dimensie aan deze kastelenrit voor authentieke rijtuigen toevoegen.

Free Joomla! template by L.THEME