Zondag 9 Augustus 2009

 

Bewolkt maar droog begon men om 08.30 uur met de jurering voor kasteel Vorden. De juryleden van de NVTG, de heren Van Bronkhorst en Engbers bekeken de in totaal 16 aanspanningen zorgvuldig. Om 09.45 uur vertrok men voor de ochtendroute. Deze route ging langs de kastelen Het Onstein, De Wierse en na 2 jaar afwezigheid ook weer langs het Medler, om vervolgens voor de sherrystop aan te komen bij kasteel De Wildenborch. 

Na een korte stop vertrok iedereen weer om via Het Enzerinck en kasteel Den Bramel richting het dorp te gaan waar vanaf 12.30 uur de aanspanningen binnenkwamen op de weide voor kasteel Vorden.

Na de lunch werd er om 13.45 uur vertrokken voor de middagroute. Dit deel van de tocht ging langs de kastelen Hackfort en het Suideras te Wichmond. Vervolgens was er een stop op het weiland van de Fam braakhekke aan de veldslagweg, waarbij alle deelnemers op nummer in een stoet werden gezet die vervolgens weer richting het dorp ging voor het drukbezochte defilé in de Dorpsstraat. Als afsluiting vond de prijsuitreiking plaats op de weide voor kasteel Vorden.

Terwijl de deelnemers onderweg waren werd het publiek vermaakt met verschillende demonstraties waaronder ganzendrijven door Johan en Sjan Engelbert.
Een demonstratie welke zeer leuk was voor de kinderen omdat ze hieraan mee konden doen.

De prijzen tijdens deze kastelentocht zijn als volgt verdeeld:

rubriek 1
1ste prijs: Dhr U. van de Voorde uit Wachtebeke (B).

 2de prijs: Mevr W. Nieuwburg uit Eefde. 

 3de prijs: Dhr P. Heres uit Toornwerd.

rubriek 2
1ste prijs: Dhr H. Hoevers uit Ommen

 

De kastelenrit wordt mede mogelijk gemaakt door:

Free Joomla! template by L.THEME