'Super mooie rit'

Dat was één van de reacties van de deelnemers. Niet alleen de rit was prachtig, maar ook de sfeer was super. Het weer werkte hier gelukkig goed aan mee. Het aantal deelnemers mocht dan iets minder zijn dan voorgaande jaren, de kwaliteit was des te hoger. Het kon niet op, de één was nog mooier dan de ander. Bijvoorbeeld mevrouw Bos uit Beekbergen met haar 4 zwarte Welsh pony's en bijbehorende kinderen. Een plaatje! Als organisatie willen we de deelnemers hiervoor danken: zoveel tijd en moeite dat jullie doen om er tip top uit te zien, geweldig. 

Ook op de kasteelweide was het een drukte van belang. Het springkussen voor de kinderen werd goed gebruikt. Helaas kon het ponyrijden niet doorgaan zoals we gepland hadden, maar gelukkig was de rijvereniging zo vriendelijk een paar rondjes te stappen met good old 'Moortje'. Een welsh pony van 27 jaar oud die ook al mee had gedaan aan de demonstratie. Na het vijftal van de rijvereniging, die overigens een prima demonstratie gaven, kregen de Warnsveldse Country Dancers er geen genoeg van. Het was ook erg gezellig en leuk om te zien. Maar ze moesten toch stoppen, want de heer Harmsen kwam met zijn paarden in de wei voor een demonstratie 'moderne paardentractie'. Dit was uitermate interessant.

Voor we het wisten kwamen de rijtuigen alweer aan. Zoals ik gisteren heb geleerd van één van onze juryleden: een rijtuig vervoert mensen en een koets materialen. Met als één uitzondering: de gouden koets. Weet u dat ook weer.

Tijdens de lunchpauze was er nog een verrassing: bij het rijtuig van de familie Laarman uit Halle vond een huwelijksvoltrekking plaats! Reden voor onze voorzitter om het verse bruidspaar een bloemetje te overhandigen.

De middagroute verliep zonder problemen. Deze verliep zelfs zo goed dat er iets langer gewacht moest worden op de Braakhekke weide, zodat het publiek in de Dorpsstraat de tijd kreeg het mooiste plekje te bemachtigen. Op de kasteelweide was het ondertussen ook prima toeven. De demonstraties van de heer Harmsen en de Warnsveldse Country Dancers waren omgedraaid, waardoor de dancers een extra lang optreden konden verzorgen.

Bij terugkeer op de kasteelweide werden de prijzen uitgereikt. De heren van de jury: de heer Bronkhorst en de heer Heinemans hadden er een zware taak aan. De verschillen waren minimaal. Uiteindelijk kwam de volgende uitslag uit de printer van de heer Wermers rollen:
het mooiste geheel in rubriek 1: de heer Mus uit Spanbroek met een Franse wagonette. De tweede plaats in deze rubriek is voor de heer Heres, die door omstandigheden, in tegenstelling tot wat in het programmaboekje staat, met een vierwielige Dogcart is gekomen en niet met de Groninger Charette.

In rubriek 2 heeft de heer Hoevers uit Ommen gewonnen met een Dokterswagen. De gemeentebeker voor het mooiste geheel van alle deelnemers is voor de heer Knippenborg en de beker voor leden van In de Reep'n is voor mevrouw Nieuwburg.

Volgend jaar organiseren wij deze rit voor de 35ste keer. Wij hopen dat u ons wilt helpen er een gigantisch lustrumfeest van te maken, door deel te nemen of door gezellig op de weide te komen.

De kastelenrit wordt mede mogelijk gemaakt door:

Free Joomla! template by L.THEME