BPM weer een groot succes!

Van vrijdag 27 t/m zondag 29 mei werd voor de achtste keer de Bronckhorster Paardenmeerdaagse georganiseerd door menvereniging In de Reep’n (Vorden), In Stap en Draf (Hengelo) en Onder de Zweppe (Zelhem). 

 

Hoewel de weervoorspellingen de organisatie veel zorgen baarden viel het allemaal reuze mee en was het, met zo nu en dan een klein buitje, prachtig voor menners en ruiters om met hun paarden in de mooie omgeving van de gemeente Bronckhorst te rijden.

De start was elke dag vanaf de Hietmaat in Hengelo. Op vrijdag voerde de tocht richting Vorden en werd ondermeer de omgeving Linde en ’t Zelle aangedaan. De zaterdag stond in het teken van de heuvels in de omgeving van het Hengelose zand; heerlijk draven, galopperen en crossen over de heuvels leverde vele vrolijke gezichten op. Op zondag ging de tocht richting Zelhem en had de organisatie voor de liefhebbers een 6 tal 'obstakels' in de route opgenomen. Door deze 'obstakels' te overwinnen konden de deelnemers aantonen dat ze de combinatie goed onder controle hadden. 

De hindernissen waren ontleent aan de TREC sport die in Nederland nog enigszins in de kinderschoenen staat maar met name in Frankrijk erg populair is. TREC staat voor Technique de Randonnee Equestre de Competition en dankt haar naam aan de grote trektochten met paarden die in landen als Frankrijk en Spanje regelmatig gemaakt worden waarbij diverse natuurlijke hindernissen overwonnen moeten worden om verder te kunnen rijden. De Stichting Bronckhorster Paardenmeerdaagse had hiervoor samenwerking gezocht met de TREC-club Nederland die ook voor de professionele jurering zorgde.

Al met al was deze 8ste editie weer zeer geslaagd en konden zowel de deelnemers als de organisatoren terugkijken op een mooi weekend.

Voor foto’s en andere informatie over dit evenement zie www.bronckhorsterpaardenmeerdaagse.nl 

De kastelenrit wordt mede mogelijk gemaakt door:

Free Joomla! template by L.THEME